I Know IT játékmenet

Az I Know IT egy olyan internetes online játék, melynek keretében a játékos az IT Services Hungary-hez történő virtuális jelentkezés során, egy virtuális felvételi eljáráson esik át, melynek eredményeként az ITSH virtuális állásajánlatát érheti el.

A játék folyamán egy személyes interjú nap is megvalósul, melyről a személyes fordulóban olvashatsz bővebben.

A játékmenet leírásában olvashatod az I Know IT online szimulációs játékkal kapcsolatos tudnivalókat. A leírás végigvezet az egész játékon, megmutatja, hogy milyen típusú feladatokkal, eseményekkel fogsz találkozni a virtuális kiválasztási nap során. Segít eligazodni a játék navigációs felületén és a játéktérben, hogy mindent megtalálj és így sikeresen végezhesd el a feladataidat.

Bár az I Know IT magyar nyelvű, a játék során több helyszínen találkozhatsz idegen nyelvű (angol és német) kérdésekkel, tartalmakkal. Az IT Services Hungary életében aktív szerepet játszik a nyelvtudás, annak mindennapos használata (különös tekintettel a német és angol nyelvekre), ezért is szerepelnek ezek a játékban, mely ennélfogva nem támogat külön nyelvválasztást, a játékban vegyesen fordulnak elő az idegen nyelvű tartalmak.

A játékról további adatokat és részleteket a játékszabályzat és adatkezelési hozzájárulás menüpont alatt olvashatsz. Kérjük, hogy a szabályzatot figyelmesen olvasd el!
 

1. Online forduló

A játék www.iknowit.hu oldalon zajló online szakasza 2017. november 16. 14:00 órakor kezdődik és 2017. december 19-én 10:00 órakor zárul.

A játék fő elemei az alábbiak

 • Regisztráció és Játékos profil
 • Pályaválasztó - szakterületi pályák
 • Mentor
 • A játék navigációs felülete
 • A Játéktér és a Játék
 • Extra pontok

Egy kiválasztási napon veszel részt az IT Services Hungary Kft.-nél, mely során lehetőséged van hat szakterület (pálya) közül választani, és az adott pozícióhoz kapcsolódóan megoldani a feladatokat, hogy végül megkapd a HR igazgató virtuális állásajánlatát.

Regisztrációt követően egy megerősítő e-mailben kapott aktiváló link segítségével tudod véglegesíteni a regisztrációs folyamatot. Ezt követően a játék funkciói elérhetővé válnak számodra. A Játékos profilodban tudod kitölteni a további szükséges személyes és szakmai adatokat. Illetve itt három plusz pontszerzési lehetőséggel is találkozol: önéletrajz feltöltése, LinkedIn profil megadása és kompetencia teszt kitöltése.

A bejelentkezés után a pályaválasztón választhatod ki, hogy melyik pályát teljesíted aktuálisan. A hat szakterületi pálya egymástól függetlenül, külön-külön is bejárható, pontszámaik nem adódnak össze. A pályákon gyűjtött pontszámokkal külön toplistában veszel részt. Egy pálya teljesítése kb. 1 órát vesz igénybe, ha minden mini-játékkal játszol és elolvasod az info blokkokat is (amit nagyon ajánlunk figyelmedbe).

A mentorod kísér végig minden pályán, tőle kapod meg a pályához kapcsolódó feladataidat, illetve a pálya zárásaként nála történik a kiértékelés is. A kiértékeléstől függ, hogy megkapod-e a virtuális állásajánlatunkat.

A játék navigációs tere a játékos 3D asztala az egyik irodánkban. Ez minden pályán ugyanúgy jelenik meg, a funkciók ugyanúgy elérhetőek maradnak. Ezen felül a felső, bal – és jobb oldali menüsáv is fontos tartalmakkal, navigációs elemekkel van ellátva. A fő elemekhez tartozó, egérrávitelre előbukkanó segítő szövegek is jelzik a funkciókat, illetve a jobb oldali kis kérdőjel ikonra kattintva további információkat kapsz. A kérdőjel a pályaválasztó felületen és 3D játékos irodában érhető el.

Maga a játéktér a játékos 3D irodájából, a komódon található székház makettre kattintva érhető el. Ekkor a székház különböző szintjére kattintva jelennek meg a különböző helyszínek az adott szinten. A helyszíneken ITSH-s kollégákkal találkozol, akikkel a feladatok megoldása kapcsán párbeszédet kell kezdeményezni (karakterre való kattintással). Emellett a helyszíneken hasznos adatokat tartalmazó információs blokkok és mini-játékok szerepelnek. A mentor adja ki a pálya fő feladatait, illetve az ő értékelésével zárulnak a pályák. Őt mindig az 4. emeleten található irodájában, illetve a bal oldali menüsávban található párbeszéd ikon segítségével lehet elérni.

Extra pontok szerzésére is lehetőség nyílik, melyek az összpontszámba számítanak bele, és a játék egész időszaka alatt elérhetőek, kitölthetőek. Ezeket a pontszámokat az Eredmények felületen tudod követni, ugyanakkor a kompetencia teszt kiértékelése nem valósul meg azonnal, így annak a pontszám visszajelzésére várnod kell.
 

2. Személyes forduló

A játék folyamán egy személyes interjús alkalomra kerül sor.

Az alkalomra 2017. november. 16. 14:00 óra és 2017. december 19. 10:00 óra között szerzett pontszámok és eredmények alapján lehet bekerülni.

A személyes interjú pontos dátuma és időpontja az arra jogosult játékosokkal kerül egyeztetésre

Szakterületenként a 10 legjobb játékos kapja meg az interjú lehetőséget.

 • Egy játékos csak egy személyes interjús lehetőségen vehet részt.

A döntőben való részvétel további feltételei:

 • a döntőben való részvételre a „játékos” kritériumokkal bíró természetes személy jogosult
 • legalább 18. életévét betöltött nagykorú természetes személy
 • aki a játékban való részvétel érdekében regisztrál a játékba. Nem lehetnek játékosok az IT Services Hungary Kft., a Mediaedge:cia, Cluso, a MarkCon Informatikai Kft. valamint a Games for Business Kft. tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, gyakornokai, az IT Services Hungary Kft. külsős munkavállalói (Schönherz Iskolaszövetkezettel vagy a SWICON Zrt.-vel szerződéses viszonyban álló személyek), a velük munkavégzésre irányuló más jogviszonyban vagy állandó jellegű megbízási jogviszonyban álló személyek, továbbá az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1.§ (1) bek.1. pontjában meghatározott hozzátartozói. A játékból kizárt személyek is jogosultak azonban a játékot – regisztrációt követően – kipróbálni, azonban az általuk gyűjtött pontszámok a játék értékelése, a személyes fordulóra történő kiválasztás, valamint a nyertesek kiválasztása során nem kerülnek figyelembe vételre.
 • a játék során minimálisan egy szakterületi pályát sikeresen végzett el, tehát megkapta a virtuális állásajánlatot
 • a játék során meghatározott plusz pontszerzési lehetőségek előnyt jelentenek
 • önéletrajz feltöltése
 • LinkedIn profil link feltöltése
 • kompetencia teszt kitöltése
 • az elmúlt két évben alkalmazott vagy gyakornoki státuszban az IT Services Hungary Kft., a Mediaedge:cia, Cluso, a MarkCon Informatikai Kft. valamint a Games for Business Kft. keretein belül nem dolgozott.